Vijf fysieke aanpassingen voor miereneters

November 23



Miereneters behoren tot de biologische classificatie Pilosa Vermilingua. Ze zijn zoogdieren en er zijn vier ondersoorten: de zijdeachtige miereneter, de noordelijke en zuidelijke tamanduas en de reus miereneter. Alle vier soorten zijn alleen te vinden in Zuid-en Midden-Amerika. De naam "Vermilingua" vertaalt als "worm tong" en dit geeft een indicatie van een van de onderscheidende fysieke kenmerken miereneters zijn geëvolueerd om te overleven en gedijen.

Neus

Ongetwijfeld het meest onderscheidende fysieke aanpassing van de miereneter is zijn lange slurf. Dit heeft zich ontwikkeld tot de miereneter in staat om wortel in termietenheuvels en anthills waar hun prooi levend. De neus van een miereneter is ook zijn primaire middel van het opsporen van prooi in de eerste plaats. Miereneter, hebben niet erg goed gezichtsvermogen en ze vinden insecten door geur.

Tong

Zodra een miereneter zijn voedsel heeft gelegen en snuffelde zijn snuit in een termietenheuvel of een mierenkolonie, gebruikt hij zijn lange, kleverige tong om zijn prooi te verzamelen. Tong de reus miereneter kan groeien tot meer dan 60 cm in lengte en is bedekt met kleine stekels en een plakkerig speeksel dat termieten en mieren opsluit. De miereneter trekt vervolgens zijn tong - met de insecten bevestigd - in haar mond en slikt zijn prooi. Omdat zijn prooi is zo klein, een miereneter nodig heeft om een ​​groot aantal eten om de voeding die het nodig heeft. Een reuze miereneter, bijvoorbeeld, kan eten tot 35.000 termieten in een enkele dag.

Klauwen

Miereneters hebben grote, sterke klauwen aan beide hun voor- en achterpoten ontwikkeld. Die aan de voorzijde worden gebruikt voor het openen termietenheuvels en wortel in de grond te graven voor mieren. De klauwen worden ook gebruikt in klimmen. Alle miereneters zijn in staat om in bomen te klimmen. In feite, de zijdezachte en beide tamadua soorten spenderen het grootste deel van hun tijd in de bomen op zoek naar voedsel. De reus miereneter is te zwaar om veel tijd te besteden boven de grond, maar zijn klauwen, net als die van zijn neven, zijn ook nuttig voor de verdediging tegen roofdieren, zoals jaguars en poema's.

Staart

De staart van de miereneter is ook handig als het onder vuur ligt. Het dier zal steigeren op zijn achterpoten te verschijnen groter en intimiderend om een ​​roofdier. Het maakt gebruik van zijn staart om zichzelf in evenwicht te brengen, in plaats van als een vijfde been. De staart helpt ook miereneters in evenwicht bij het klimmen in de bomen.

Temperatuur

Mieren en termieten zijn niet de meest voedzame voedingsmiddelen, zodat de miereneter heeft een trage stofwisseling en een lage lichaamstemperatuur ontwikkeld om energie te besparen. Bij 32,7 graden Celsius, de lichaamstemperatuur van de reus miereneter is een van de laagste van alle zoogdieren. Om energie verder te besparen, het slaapt voor maximaal 15 uur per dag, met behulp van zijn lange, harige staart om warmte te besparen door te verpakken rond haar lichaam.