Wat doen wilde pauwen eten?

March 16


Wat doen wilde pauwen eten?

De juiste naam voor een mannelijke pauw is pauw. Vrouwtjes worden aangeduid als pauwinnen. Pauw zijn gerelateerd aan fazanten.

Origins

Pauwen zijn niet inheems aan Amerika. De Verenigde pauw Association geeft pauw als inheems in India, Birma, Java, Ceylon, Malakka en Congo.

Geschiedenis

"Feniciƫrs eerste bracht pauw uit India naar wat nu Syriƫ en Egypte ongeveer 3000 jaar geleden. Ongeveer 600 jaar later, Alexander de Grote stelde hen naar Griekenland, waar hij verbood mensen om ze te schaden", aldus de Nieuw-Zeelandse Vogels website. De vogels zijn heilig voor de Hindoes.

Gevederte

Mannetjes hebben de meest opzichtige veren, maar de vrouwtjes zijn niet zonder versiering. De Universiteit van Nebraska Cooperative Extension merkt op dat pauw niet de beste van hun volle, kleurrijke veren te bereiken tot de leeftijd van 3, en deze veren verloren vanaf het einde van de zomer tot de volgende lente.

Dieet

Pauw foerageren alleseters. Hun dieet kan granen, bessen en andere vruchten, insecten, kleine reptielen en zoogdieren, volgens de website Wild India. De Verenigde pauw Association stelt dat de vogels alles van paardebloemen om hondenvoer te konijn pellets en spel vogelvoer in gevangenschap zullen eten.

Leuk feitje

De Universiteit van Nebraska Cooperative Extension stelt dat, in India, wilde pauw nog zwerven door de jungles en soms dineren op jonge cobra's.