Moslim dieet regels

January 16


Moslim dieet regels

De regels over diëten opgelegd door de islamitische geloof centrum rond twee woorden, halal en haram. Halal is een woord dat gebruikt wordt in de hele islamitische geloof dat toelaatbaar betekent, dat er iets is toegestaan. Haraam is het tegenovergestelde en betekent over het algemeen onwettig. Er zijn bepaalde dieren en ingrediënten die moslims geloven haram te zijn, wat betekent dat ze verboden worden opgegeten.

Ingrediënten die worden beschouwd als Haraam

Varkens zijn verboden worden opgegeten. Ook verboden zijn geen vleesetende dieren en vogels, samen met zoogdieren zoals olifanten, ezels en apen. Toegestane dieren kunnen ook worden beschouwd als haram, zo niet gedood in de juiste manier, zoals het sterven van natuurlijke oorzaken, door een klap of val, gedood door een ander dier of door een niet-moslim geslacht. Alles wat de zintuigen kunnen vervagen worden ook beschouwd als haram te zijn, dus geen bedwelmende middelen (zoals alcohol of drugs) zijn toegestaan ​​om te worden geconsumeerd. Wat betekent dat zelfs halal vlees dat wordt gekookt in alcohol --- rundvlees gestoofd in rode wijn, bijvoorbeeld --- zal worden beschouwd als haram.

Vlees dat Halal

Vis wordt over het algemeen beschouwd als halal, samen met geiten, schapen, koeien, kamelen, herten, buffels, konijnen en alle soorten pluimvee. Chicken kan worden beschouwd halal zolang het niet wordt ingevoerd omdat er geen manier om te vertellen wat het dier verteerd.

Het slachten van dieren

Zelfs dieren die mogen worden geconsumeerd hebben een specifieke manier te slachten om halal te worden beschouwd. Het doden van dieren moeten worden uitgevoerd door een moslim die het dier plaatst op de grond. De persoon maakt dan gebruik van een zeer scherp mes de keel van het dier doorgesneden. Het schuim moet niet worden gescheiden, maar de drie belangrijkste bloedvaten te snijden. Terwijl je dit doet, moet de slachter Allah's naam of een zegen dat de naam in het heeft reciteren. Het bloed men vervolgens van het dier af te voeren. Moslims geloven dat het vrijgeven van het bloed bevrijdt het vlees van gifstoffen. Elk deel van het dier gebruikt voor consumptie wordt dan beschouwd als halal.

Ramadan

Overeten en genotzucht is niet toegestaan ​​in de islamitische geloof. En om hun geloof te laten zien, zij die de halal dieet volgen, zullen deelnemen aan een jaarlijkse voeding beperking tijdens de ramadan, dat is de negende maand van de islamitische heilige jaar. Deze beperking is te snel - zonder voedsel of water - van zonsopgang tot zonsondergang om Allah's openbaringen vieren Mohammad.