Nesten Gewoonten van Geel Vinken

September 23


Nesten Gewoonten van Geel Vinken

Nesten Gewoonten van Geel Vinken

De Yellow Finch en Amerikaanse Distelvink zijn dezelfde vogel. De Yellow Finch gaat door verenkleed paring en nesten verandert met de seizoenen. Als je uit vogelvoer in het voorjaar ingesteld maakt u kennis met de fel geel en zwart van de man te zien. In de zomer, vrouwtjes zijn geelachtig groen met zwarte vleugels en staart. Naarmate het seizoen verandert, het vrouwtje wordt grijsbruin met donkere bruine vleugels gestreept in het wit. De levensduur van een Yellow Finch is gemiddeld 4 ½ jaar. De oudste levende Yellow Finch leefde 11 jaar oud te zijn.

Nesten

De Yellow Finch nesten in mei of juni in het westen; in het oosten ze wachten tot augustus. Gele Vinken nest op boerderijen en achtertuinen met tuinen. Het nest wordt gebouwd door het vrouwtje. Beide geslachten vliegen om te paren, dan terug twee weken later voor het vrouwtje haar eieren te leggen. Het nest wordt gemaakt van onkruid, wijngaarden en distel materiaal om een ​​web dat is waterdicht te maken. Het is niet ongewoon om een ​​Yellow Finch nest zo dicht bij de grond 4 voeten en zo hoog als 20 voet zien. Vrouwtjes leggen maar liefst zeven eieren, die al het licht blauw van kleur zijn. De incubatietijd is 12 tot 14 dagen. De vrouwelijke Yellow Finch besteedt 95 procent van haar tijd incubatie van de eieren. Het mannetje voedt haar en geeft haar de tijd die nodig is voor de incubatie. De jonge vogels zijn klaar om het nest te verlaten 11 tot 15 dagen na het uitkomen. Het is niet ongewoon dat een vrouwelijke lagen twee broedsels eieren per seizoen.

Voeden

De mannelijke Yellow Finch voedt het vrouwtje terwijl ze incubatie haar kroost. Een groot deel van de voedselvoorziening komt van vogelvoeders dat voldoende zijn het hele jaar door. Gele Vinken worden aangetrokken vogelvoeders met distel of gepelde zonnebloempitten. Om hun jonge, Geel Vinken Regurgitate voeden en drop het voedsel in de mond van de baby vogel een beetje op een moment. Uitgebraakt voedsel bestaat uit zaden en kleine bladluizen. Elke keer dat de ouder vogel gaat naar het nest voeden ze de baby's. Tijdens de winter massaal Geel Vinken en samen voeden zonder agressie.

Paring

Gele Vinken paren uit de buurt van hun nest. De vrouwelijke Yellow Finch kan meer dan één man te willen om te paren met haar. De mannetjes zal hoog vechten in de lucht, die betrokken zijn bij korte flutter gevechten. Sommige mannetjes letterlijk achterna het vrouwtje gedurende 20 minuten of langer in open velden proberen te paren. Gele Vinken niet paren tot laat in de zomer. Paartijd loopt gewoonlijk van juli tot september. Een vrouwtje kan twee broedsels hebben in één seizoen.

Habitat

De Yellow Finch is comfortabel in open ruimtes. Het is gebruikelijk om een ​​Yellow Finch nest in een boom of struik te zien in een weiland, in de buurt van een tuin en rond fruitbomen. Gele Vinken gebruiken bossen als een noodzakelijke secundaire leefgebied wanneer. In het Westen en Midden-Verenigde Staten, de Yellow Finch is het hele jaar door vogels, maar in het oosten is het een seizoensgebonden vogel. Vogels in het Noorden, waaronder Canada naar het zuiden voor de winter en de terugkeer in het voorjaar naar hun broedgebieden. Ontbossing heeft geen invloed op de Gele Finch als andere vogelsoorten; in feite is het vink bloeide als gevolg van ontbossing. De Yellow Finch is zeer zichtbaar in woongebieden vanwege de ruime voedselvoorraad van vogelvoeders.