De natuurlijke omgeving van de Afrikaanse Leeuwen

July 8


De natuurlijke omgeving van de Afrikaanse Leeuwen

De majestueuze Afrikaanse leeuw, of panthera Leo, ooit woonde het hele Afrikaanse continent. In het begin van de 21e eeuw, zijn deze leeuwen alleen te vinden in het wild in beperkte gebieden. Volgens Defenders of Wildlife, heeft de Afrikaanse leeuw bevolking gehalveerd sinds de vroege jaren 1950 aan een aantal onder 21.000 in heel Afrika, vanaf het moment van publicatie.

Het vinden van Leeuwen in de Wilde

De Afrikaanse leeuw, vaak aangeduid als de koning van de jungle, is te vinden in het wild vandaag slechts in een beperkt aantal gebieden: het zuiden van de Sahara woestijn en delen van zuidelijk en oostelijk Afrika. De leeuwen reizen in roedels, bestaande uit 12 tot 15 leeuwen, meestal vrouwtjes en hun jongen. Typisch niet meer dan twee tot drie volwassen mannetjes leven een troep tegelijkertijd. Jong volwassen mannen verdienen hun plaats in de trots door het verdrijven van een oudere man. Leeuwenwelpen geboren in nesten van 3-4; ze blijven met hun moeders voor hun eerste twee jaar.

Basis Habitat

In het wild Afrikaanse leeuwen leven in de savanne, scrub, graslanden en enkele beboste gebieden. Deze gebieden zorgen voor een natuurlijke dekking tegen roofdieren en ook voor de leeuwen jagen hun prooi. De mannetjes patrouilleren het grondgebied van de hoogmoed, die zo groot is als 100 vierkante mijlen kunnen zijn. De volwassen vrouwtjes zijn verantwoordelijk voor de jacht; ze vaak werken in teams om sneller prooi verschalken. De leeuwen zijn in het algemeen 's nachts, slapen overdag in de lange grassen en bewegen in de nacht van site naar site op hun grondgebied in de frisse prooi en water te vinden.

Food and Natural Bedreigingen

Afrikaanse leeuwen zijn vleeseters en eten een breed scala van andere Afrikaanse zoogdieren, waaronder antilopen, gnoes en zebra's. Ze eten soms kleinere dieren en een aantal reptielen. Ze eten niet alleen de kills gemaakt door leeuwinnen de trots, maar ook verse kills van hyena's en andere kleinere dieren te nemen. Welpen worstelen om hun deel van kills de trots te krijgen, maar niet deelnemen aan jaagt zichzelf tot ze bijna een jaar oud. Welpen en oudere vrouwen zijn bijzonder kwetsbaar voor natuurlijke bedreigingen door hyena packs, luipaarden en bepaalde jakhalzen.

Het milieu en de menselijke bedreigingen

Volgens de Rode Lijst van Bedreigde Soorten (www.IUCNRedList.org) onderhouden door de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources, is de Afrikaanse leeuw als kwetsbaar, een stap hieronder bedreigde. De leeuw bevolking wordt bedreigd door klimaatverandering, met name ziekteverwekkende droogtes die zowel de leeuwen en hun prooi te veroorzaken om ziek te worden. Mensen zijn een andere belangrijke bedreiging voor de Afrikaanse leeuw. In aanvulling op de jacht, hebben de dieren grondgebied verloren aan menselijke ingreep, waardoor ze in minder wenselijk regio. Velen zijn ook vergiftigd door boeren die hun gewassen te beschermen tegen leeuw aanvallen.