Bedreigde Dieren van het Regenwoud

November 29


Bedreigde Dieren van het Regenwoud

Hoewel regenwouden zijn de thuisbasis van meer dan de helft van de worldâ € ™ s dier- en plantensoorten, ontbossing en stedelijke ontwikkeling zijn het plaatsen van een groot aantal van deze soorten ernstig in gevaar. Volgens de World Wildlife Federation, hebben deze destructieve menselijke activiteiten veroorzaakte het uitsterven van soorten tarief aanzienlijk te verhogen, waardoor het ergens tussen de 100 tot 1000 keer hoger dan het zou zijn als natuurlijke selectie mochten zijn eigen gang gaan.

Chimpansee

De chimpansee is een primaat inheems in de regenwouden en bossen savannes van Afrika. Beroemde bestudeerd door primatoloog Jane Goodall in de jaren 1960, in de tussentijd, chimpansees hebben enorme bevolking verliezen geleden. Illegale jacht, infectieziekten en het verlies van habitat als gevolg van ontbossing hebben allemaal bijgedragen hun aandeel aan de chimpansee in gevaar brengen, die een groot risico voor het voortbestaan ​​van de soort in het wild.

Borneose orang-oetan

De Borneose orang-oetan is inheems in de tropische en subtropische regenwouden van Borneo. Volgens de World Wildlife Federation, ongeveer een derde van de hele soort werd verloren als gevolg van bosbranden in de late jaren 1990. Andere factoren die de Borneo orang-oetan op de lijst van bedreigde diersoorten hebben geplaatst zijn: verlies van leefgebied van illegale houtkap uitgevoerd in hun primaire habitat.

Gorilla

Het grootste lid van de primaat familie, de gorilla is een van de meest bedreigde regenwoud soorten. Er zijn vier gorilla soorten in de wereld; de berg gorilla, Oostelijke gorilla van het laagland, Western Lowland gorilla en de Cross River gorilla. Van deze vier soorten, de berg gorilla en de Cross River gorilla zijn de meest bedreigde. Volgens de Internationale Unie voor het behoud van de natuur, het Kruis rRver gorilla is een van de top 25 meest bedreigde dieren in de wereld. Berggorilla aantallen zijn sterk gedaald als goed, met slechts ongeveer 700 personen in het wild. Een verscheidenheid aan factoren, waaronder verlies van habitat en de illegale jacht, hebben deze ernstige dalingen veroorzaakt.

Afrikaanse bos olifant

De Afrikaanse bos olifant, ook wel bekend als de Afrikaanse pygmee olifant, woont in de equatoriale regenwouden van West- en Centraal-Afrika. Kleiner dan hun verre verwanten, de Afrikaanse en Aziatische olifant, Afrikaanse bos olifanten groeien tot circa 8 meter hoog. Aan het begin van de 20e eeuw, ongeveer 3-5.000.000 olifanten bloeide in Afrika. Vandaag de dag, ongeveer 500.000 blijven, met de Afrikaanse bos olifant bestaande uit slechts een derde van dat aantal.

Sumatraanse neushoorn

De Sumatraanse neushoorn is een ernstig bedreigde regenwoud soorten die gevonden kunnen worden in kleine zakken van het regenwoud in Maleisië en Indonesië. Het is de kleinste soort neushoorn, ongeveer 8 meter lang en ongeveer 4 tot 5 meter hoog. De Sumatraanse neushoorn is de enige Aziatische neushoorn soorten twee hoorns, die zich op hun neus hebben. Het is moeilijk om het precieze aantal individuen in het wild te bepalen als gevolg van hun voorkeur habitat, de dikke begroeiing van het regenwoud, dat maakt het gemakkelijk voor de neushoorn te verbergen. Echter, volgens de Internationale Unie voor het behoud van de natuur, slechts ongeveer 300 personen in het wild.

Slender Loris

De slanke lori is inheems in de tropische regenwouden in Sri Lanka en Zuid-India. Deze kleine primaat is ongeveer de grootte van een chipmunk. Deze arboreal wezens brengen het grootste deel van hun leven hoog in het regenwoud bomen, maar als gevolg van overmatige houtkap en ontbossing, is verlies van habitat een aanzienlijke daling van de bevolking veroorzaakt, waardoor ze een bedreigde soort in het wild.

Roodscheendoek Langur

De Roodscheendoek Langur is een middelgrote primaat die leeft in de bovenste kap van de secundaire regenwouden van Laos en Vietnam. Roodscheendoek Langurs zijn boom, besteden bijna hun hele leven in de bomen van het regenwoud. Ontbossing is een ernstige bedreiging voor de langur, omdat het de belangrijkste voedselbronnen en de natuurlijke habitat verwijdert. Primaire bedreiging van het dier is vthe inheemse mensen van het gebied, die het jagen voor voedsel en voor lichaamsdelen die worden gebruikt in de traditionele geneeskunde behandelingen. Deze factoren hebben de International Union for the Conservation of natuurwandeling € ™ s veroorzaakt aan de Roodscheendoek Langur te plaatsen op zijn rode lijst van bedreigde diersoorten.